Färga vackra påskägg

Färgade påskägg1Påsken är härligt färgsprakande med alla sina klara kulörer och det bästa av allt är att man får leka med maten. Igår färgade vi vackra påskägg med helt naturliga färger och vi tänkte berätta hur enkelt det görs. Eftersom vi är lite nybörjare på detta med att färga ägg så använde vi oss av de mest klassiska nämligen lökskal.

Färgade påskägg2 Vi färgade med både röda lökskal respektive gula. Men det är inte enbart så enkelt som att koka äggen tillsammans med lökskalen som vi trodde från början. Nej, man får först koka lökskalen i 20 minuter eller mer för att få ur tillräckligt med färg som sen kan färga äggen. Därefter lägger man ned sina ägg tillsammans med det kokta lökspadet + lökskalen och kokar äggen i det antal minuter som man gillar att äta dem. Då får man fina mörkbruna ägg av de röda lökskalen och rödbruna ägg från de gula lökskalen. Färgade påskägg3Vill man göra spräckliga blå ägg som på bilden kokar man först sina ägg. Sedan tar man 1 msk blåbär / ägg och mosar samman och blandar med 1/2 dl vatten. Man lägger sen ägget i ett glas tillsammans med blåbärsvätskan + blåbären. Se till att ägget täcks helt. Låt stå i kylskåpet över natten. På morgonen så har man ett blåspräckligt och vackert ägg.

Färgade påskäggLycka till!